Wednesday, October 23, 2013

cara lipat & susun shawls

Entry yang sangat ringkas berkenaan penyusunan tudung dan shawls..sebelum ni saya sangat lah kusut dengan erti kata lain memang x reti nak kemas dan susun shawls..penyangkut tudung tu mg ada.tp bila susun n sangkut shawls gerenti x cantik.sakit ja mata yg tgk ni...tangan memang x da seni la orang ckp.
2 hari lepas ternampak one of tlc member ambik gambar tudung yang dah disusun dan disangkut dengan sangat cantik sekali..terus dalam hati "wahh...macam ni rupanya orang sangkut shawls..awat la aku ni ngek sangat".setelah setengah hari berusaha melipat dan susun shawls, hasilnya sangat comel...tanganku berseni okey...


Setelah berusaha gigih lipat dan susun..memang memerlukan kesabaran yang jitu. Senang ja nak lipat shawls ni..lipat bg comel, then masukkan dalam gegelung comel tersebut..then siap.



Selamat  mencuba..rasa excited pula bila shawls dan tudung dah disusun comel cenggini...hihi..

Sunday, October 20, 2013

Khasiat Ekstrak Biji Anggur -bb plus collagen

Ekstrak biji anggur @ grape seed extract..saudara saudari pernah dengar x?apakah khasiat ekstrak biji anggur ni ye?




  • Mengikut kajian saintifik,ekstrak biji anggur terbukti berkesan dalam membantu mengatasi masalh kanser serta amat bain untuk awet muda serta membantu memelihara kecantikan dan kesihatan badan jika digunakan secara konsisten.


  • ekstrak biji anggur juga terbukti berkesan untuk menguatkan sistem imun badan seperti menurunkan paras kolestrol,menghalang pembentukan darah beku,melegakan masalah yang berpunca dari urat timbul serta merencat pembengkakan dan keradangan.


  • Ekstrak biji anggur mengandungi unsur tumbuhan semulajadi yang menguat dan melindungi tisu dalaman. Ekstrak biji anggur juga mengandungi pelbagai khasiat kesihatan iaitu protien,lipid,karbohidrat dan polifenol.


  • kuasa antioksidan polifenal adalah 20 kali lebih baik dari vitamin E dan 50 kali kali lebih baik daripada vitamin C. salah satu unsur yang ditemui dalam biji anggur ialah OPC (Oligomerc Procyanidolic Complexes) iaitu unsur aktif ekstrak biji anggur adalah 50x lebih kuat dari Vitamin E dan 20x lebih kuat dari Vitamin C
  • Menguatkan saluran darah, penting untuk kecantikan kulit dan membantu dalam peredaran darah
  • melambatkan penuaan. Anti-penuaan yang berkesan kerana sifat antioksidannya
  • -OPC juga terikat dengan kolagen. dengan erti kata lain ia juga membantu kulit lebih elastik,membuat kita nampak muda semulajadi.

uolls nampak x apa ramuan bb plus collagen? Ada ekstrak biji anggur kan?ini bermaksud bb plus collagen itself 50 kali lebih baik dari Vit E!! sebab itu lah bb plus collagen ni sangat cepat bertindak dan uolls boleh rasa kesannya seawal 3 hari!!

paling best, bb plus collagen membaiki tisu dan kolagen dari dalam badan kita. maknanya kulit la kan. bukan kulit muka ja tau,kulit satu badan.so lepas ni dah x ada dah isu muka putih tangan hitam..:)

hanya dengan minum 2 sachet bb plus collagen sebelum tidur,kita akan dapat benefit collagen,vitamin C dan E dalam satu masa.wow!!x perlu nak consume supplement banyak banyak.


promosi beli 3 percuma 1 akan tamat 31 oktober 2013. uolls akan jimat rm 220 dengan promosi ni.

whatsapp-0175616579 untuk info lanjut
FB-syakirahazmy









Tuesday, October 1, 2013

Perbandingan Garam Biasa dan Garam Buluh

garam Buluh adalah 100% garam buluh organik yang diformulasi berasaskan remedi/penawar tradisional Korea yang diwarisi sejak 1300 tahun dahulu dengan sejarah dan penggunaan yang terbukti.


keistimewaan Garam Buluh




pendapat pakar global tentang Garam Buluh


  • menurut Pakar Perubatan Tradisional Korea Selatan, Jin Yixun, " keberkesanan Garam Buluh dalam membersihkan darah memamng tiada tandingan"
  • "Garam Buluh adalah raja segala garam", pendapat ketua setiausaha Persatuan Perubatan Semulajadi Jepun.
  • Pusat Kajian Penyakit Kanser Universiti Harvard,USA " Garam Buluh adalah makanan yang selamat. Tiada Kesan sampingan walaupon dimakan secara berlebihan.ianya berkesan untuk mencegah penyakit barah".

perbandingan Garam Biasa dengan Garam Buluh

dari segi proses, garam biasa melalui satu proses yang melibatkan pemprosesan kimia.Manakala Garam Buluh dibakar berulang kali pada suhu 1000-1500c..dalam erti kata lain,garam buluh hanya melibatkan proses pembakaran nuetral didalam buluh. tidak sama sekalai melibatkan proses bahan kimia.

proses pembakaran garam buluh


garam biasa mempunyai kandungan logam berat bertoksik. dalam erti kata lain, walaupon melalui pelbagai proses,garam berat bertoksik ini akan kekal di dalam garam tersebut. manakala bahan bahan logam berat bertoksik yang terdapat di dalam garam buluh terhapus semasa proses pembakaran berulang kali itu.

Garam biasa akan mengalami kehilanagn mikro elemen semasa proses pembuatan dan mengandungi ejen anti kristal..garam Buluh mengandungi sekurang kurangnya 70 hingga 80 jenis elemen surih dan tidak mengandungi ejen anti kristal.

dari segi kandungan, garam biasa mengandungi 99% natrium klorida tulen. Melalui proses pembakaran yang berulang telah menjadikan garam laut menyerap mikro elemen daripada buluh,tanah liat dan pokok pine.

Garam biasa mempunyai asid lemak iaitu pH 6.5 -6.8.manakala Garam buluh mempuhyai pH alkali yg sangat kuat iaitu 10.5-11.0

garam biasa memiliki rasa masin melampau tetapi garam buluh memiliki rasa masin berlemak..

kesimpulannya,garam biasa membawa kesan buruk kepada kesihatan jika pengambilan berlebihan. ia akan mengakibatkan tekanan darah tinggi,masalah kardiovaskular,penyakit buah pinggang dan sebagainya. manakala garam buluh tidak mempunyai kesan buruk terhadap kesihatan. ianya membantu menyelaraskan tekanan darah dan paras gula dalam darah,meneutralisasi dan menyingkirkan toksin,membekalkan elemen surih yang perlu serta meningkatkan sistem imun badan..





garam buluh premier drinks - rm 128 (40 sachets)

garam buluh cooking salt powder - rm 53 200g


untuk info lanjut hubungi:
syakirah - 0175616579/0195552314
FB-syakirahazmy

Friday, September 27, 2013

kelebihan dan khasiat mineral coffee

siapa suka sangat minum kopi angkat tangan...dulu sebelum kawin saya tak reti sama sekali nak bancuh air kopi..tapi bila dah berkawin dengan kaki kopi,memang wajib tahu macam mana nak bancuh kopi..WAJIB ok.setiap hari mesti kena bancuh 1 teko tu.. aritu ada terdengar dalam berita bahawa kopi 3 in 1 tu x elok untuk kesihatan..sebabnya ada bahan bahan yang x sesuai untuk badan kita..terus je x guna kopi 3 in 1 yang biasa.terus bertukar pada mineral coffee hai o ni..






Aroma istimewa Hai-O Mineral Coffee berasal daripada bijian kopi Robusta dan garam buluh organik semulajadi dari Korea. Selain aroma kopinya yang wangi, ia juga kaya dengan bahan mineral seperti magnesium yang dapat menggalakkan penyerapan kalsium dan penggunaannya. Hai-O Mineral Coffee bukan sahaja memenuhi cita rasa para peminat kopi, malah kandungan garam buluh di dalamnya telah meningkatkan nilai nutrisi kopi.








Apakah itu magnesium?

Magnesium adalah mineral yang paling berlimpah keempat dalam tubuh dan sangat penting untuk kesihatan yang baik. Sekitar 50% dari total tubuh magnesium ditemukan dalam tulang. Sisi lain
terutama ditemukan di dalam sel jaringan tubuh dan organ. Hanya 1% dari magnesium ditemukandalam darah, tetapi tubuh bekerja sangat keras untuk menjaga kadar magnesium konstan.

Magnesium diperlukan untuk lebih dari 300 reaksi biokimia dalam tubuh. Ini membantu menjagaotot dan fungsi saraf, menjaga irama jantung stabil, mendukung sistem kekebalan tubuh yang sehat, dan menjaga tulang yang kuat. Magnesium juga membantu mengatur tingkat gula darah, meningkatkan tekanan darah sudah normal dan diketahui terlibat dalam metabolisme energi dan sintesis protein [2-3]. Ada sebuah peningkatan minat peran magnesium dalam mencegah dan mengelola gangguan seperti hipertensi, penyakit jantung, dan diabetes. Magnesium makanan diserap di usus kecil. Magnesium diekskresikan melalui ginjal.

*sumber dari obatalamiindo

untuk pengetahuan semua,mineral coffee ini terdiri dari sumber magnesium yang mencukupi untuk tubuh badan kita.dalam erti kata lain,kita minum mineral coffee ini bukan sekadar untuk sedap mulut, tapi juga untuk kesihatan badan kita.




Mineral coffee sesuai untuk:

Pesakit darah tinggi - membantu mengawal tekanan darah supaya lebih stabil. Ini dikongsikan oleh seorang pesakit darah tinggi yang menyemak tekanan darah beliau sebelum dan seminggu selepas minum mineral coffee. Mineral coffee bertindak sebagai agen penenang bagi kita.

Pesakit imsomnia - kebiasaannya pesakit imsomnia ini antara lain masalahnya ialah kerana kalsium tidak diserap dengan baik oleh badannya, maka badan mereka masih cergas dan tidak tenang untuk proses tidur. Kandungan Magnesium di dalam Mineral Coffee tadi membantu penyerapan kalsium berjalan dengan lebih baik, seterusnya badan akan beransur tenang dan dapat tidur dengan baik.

Pesakit migrain - pada sesiapa yang biasa menghadapi migrain ketika berpuasa, boleh minum mineral coffee ketika sahur. Elemen Garam Buluh tadi akan membantu melancarkan perjalanan darah dan mengelakkan migrain dan sakit kepala lain.

Pesakit kencing manis - Garam Buluh  tadi membantu dalam menyeimbangkan gula dalam darah dengan adanya chlorogenic acid tadi.  Pesakit juga harus mengambilkira segi nasihat doktor.

Pesakit yang mempunyai HB rendah - Contohnya ibu mengandung yang mempunyai HB yang rendah boleh cuba minum mineral coffee. Magnesium di dalam mineral coffee juga boleh meningkatkan jumlah darah ke paras yang sihat.


Setengah orang tak suka dengan garam buluh dengan baunya yang kurang enak.. So ni adalah alternatifnya.. Minum kopi sambil tu boleh jaga kesihatan diri.

Antara Khasiat Mineral Coffee:
Rich in antioxidants
Rich in minerals and trace elements such as magnesium, iron, calcium and potassium
Revitalises tired mind and body
Eases tension

Rasa & aroma nya. memang sedap . ada sedikit rasa garam,tapi x da lah rasa masin. sekarang ni mineral coffee wajib ada kat rumah.. breakfast wajib minum mineral coffee..sedap sangat okey



Harga Mineral Coffee:
RM33.00 / box 
(20 sticks)



syakirah-0175616579/0195552314
FB-syakirahazmy

Thursday, September 26, 2013

Crown Diamond Manager

crown diamond manager..siapa pernah dengar shortfom CDM? bagi peniaga online dan networking macam kami semua memang dah familiar lah dengar perkataan CDM ni..CDM merupakan pangkat tertinggi dan teratas yang kami semua perlu dan nak capai.sebab apa tau semua nak capai dan berada di kedudukan Crown  Diamond Manager ni?sebab pertama ialah bonus dah start dengan 5 angka!!sebab kedua ialah income bulanan kita bermula dari 30K ke infinity..keja seumur hidup pon belum tentu kita akan dapat seperti mana kita income kita sebagai Crown Diamond Manager.kerja setahun baru dapat income 30K.bila kita dah bergelar Diamond Crown Manager ni income SEBULAN rm 30K minimum ye..kita semua akan bergelar Crown Diamond Manager apabila kita telah berjaya mencapai target jualan rm 2juta..wow!!!2 juta tu..bukan calang calang.patut la income 5 angka sebulan!!


semalam kami di Universiti of Life B32 telah meraikan kejayaan CrownDiamond  Manager kami yang terkini iaitu CDM Izyan Liyana. Beliau juga merupakan mentor saya di dalam perniagaan internet ini..saya bersyukur dan berterima kasih kepada kak izyan kerana sanggup bersusah payah memberi ilmu dan tunjuk ajar kepada kami..

kami di Top Leader Circle amat berbangga dengan kejayaan kak izyan..kak izyan memberi sumber inspirasi yang sangat besar kepada kami..kak izyan dan membuktikan bahawa suri rumah juga mampu membuka network malah lebih hebat dari orang yang bekerja..beliau telah membuktikan bahawa Top leader circles tidak ernah gagal dalam membimbing rakan rakan sekumpulan untuk terus melangkah ke depan..kami sangat yakin dengan biz yang kami ceburi ini..

CDM kamikaze kak salha zain dan CDM kak izyan










sebahagian dari Top leader circle yang meraikan kejayaan kak izyan semalam..alhamdulillah kami semua makin berkobar kobar dalam meneruskan perjuangan ami..terima kasih dia tas tunjur ajar yang di berikan oleh semua barisan pemimpin hebat di Top Leader Circles.
kawan kawan kat luar sana yang berminat nak memulakan perniagaan,tetapi tidak tahu bagaimana atau perniagaan apa yang hendak anda mulakan,jangan segan silu untuk menghubungi saya..insya allah akmai di Top Leader Circle akan sentiasa memberi tunjuk ajar sehingga anda berjaya..

LOVE,
syakirah-01705616579/0195552314
FB-syakirahazmy
email-syakirahazmy@gmail.com

kolagen dan kepentingannya pada tubuh badan

Kolagen adalah salah satu protein yang menyusun tubuh manusia. Keberadaannya adalah kurang lebih mencapai 30% dari seluruh protein yang terdapat di tubuh. Dia adalah struktur organik pembangun tulanggigisendiotot, dankulit. Serat kolagen memiliki daya tahan yang kuat terhadap tekanan. Kata kolagen sendiri berasal dari bahasa Yunani yang artinya (bersifat lekat atau menghasilkan pelekat).

*sumber dari Wikipedia.



Kolagen disusun tiga rantai polipetida (monomer protein) yang terpilih membentuk rangkaian triple helix (pilihan ganda tiga). Segmen kecil dari tiap rantai mempunyai panjang asid amino sebanyak 1.000-an dan ini merupakan penemuan terpenting abad ini.
Kolagen terdapat pada,kornea, kanta mata. kulit, salurdarah, keratin (rambut, kuku), tulang, tendon ,rawan sendi,  dan gigi,hati,tulang sum-sum dan tisu dan organ seperti  buahpinggang,jantung serta sistem limfatik.


kepentingan kolagen pada tubuh badan


  1. Mengekalkan kelembapan dan mencegah kedutan - Kolagen merupakan komponen utama dalam kulit kita. Ia mempertingkatkan penghasilan sel-sel baru, membantu memelihara keremajaan kulit, melembut dan membuatkan kulit lebih bercahaya. Kolagen juga sangat efektif untuk menghilangkan kedutan dan mencegah proses penuaan kulit.
  2. Memulihkan masalah kulit - Apabila kolagen disuntikkan ke dalam kulit yang terluka, ia akan menstimulasikan pertumbuhan sel-sel kulit baru dan menyediakan perlindungan kepada kulit. Kolagen sangat efektif untuk memulihkan parut, pengecutan ephithelium, kedutan dan garis-garis halus.
  3. Mencantik dan menyuburkan rambut - Nutrisi dalam kulit kepala sangat penting untuk memelihara kesihatan rambut. Kandungan kolagen dalam lapisan korium merupakan bekalan nutrisi kepada epidermis, rambut dan kuku. Kekurangan kolagen menyebabkan rambut kering dan bercabang, manakala kuku menjadi kusam dan mudah pecah.
  4. Menegangkan payudara - Kesan kolagen untuk menegangkan payudara sudah pun diketahui umum. Payudara sebenarnya terbentuk oleh jaringan-jaringan penyambung dan kumpulan lemak yang berperanan sebagai penyokong bagi pembentukan payudara. Kolagen merupakan komponen utama dari jaringan-jaringan penyambung dan bertindak dengan protein polisakarida untuk membentuk satu jaringan yang kuat untuk menyokong dan menegangkan payudara.
  5. Menguatkan tulang - Penyatuan kolagen yang secukupnya adalah penting untuk membentuk kerangka tulang yang kuat. Oleh itu,kolagen juga dikenali sebagai kerangka tulang. Masalah osteoporosis dan kekejangan kaki adalah berpunca darpadai kehilangan kolagen yang membentuk 80% daripada jumlah kepadatan tulang sedangkan kehilangan kalsium, magnesium dan fosforus hanya 20%. Pengambilan kalsium tambahan sebenarnya tidak dapat menangani masalah tersebut. Hanya dengan pengambilan kolagen yang mencukupi dapat mengembalikan kepadatan tulang yang normal, dan juga dapat memperlambatkan osteoporosis.
  6. Mencerahkan kulit dan mengurangkan pigmentasi - Kolagen dapat merapatkan sel-sel dan mempercepatkan pembentukan sel-sel baru. Dengan fungsi ini, ia secara efektif dapat mencegah pengumpulan pigmen dan racun, membantu mencerahkan kulit dan mengurangkan pigmentasi.
  7. Melambatkan proses penuaan kulit - Seiring dengan peningkatan usia dan gaya hidup yang sibuk, kandungan kolagen dalam kulit akan semakin berkurangan dan kerana itu, kulit menjadi kering dan kusam. Pengambilan kolagen secara berterusan dapat membantu kulit untuk menyeimbangkan semula kolagen yang berkurangan. 

Fungsi Kolagen & kesan kekurangan kolagen

FUNGSI KOLAGEN

menghasilkan asid amino  penting seperti :
  • lysin,prolin dan glysin yang secara khusus diperlukan oleh tubuh untuk membina struktur tisu penyokong, dan untuk mengawal fungsi sel.
  • hydroxyprolin-memberi kekuatan dan keanjalan pada tisu penyokong dan     tulang glisin -melembapan kulit.
  • alanin, prolin  dan asparagin -menstabilkan struktur,melembap, menegang dan menganjalkan  kulit   lantas mengekalkan kulit cantik serta menghalang penuaan.
  • arginin -memudahkan  tidur nyenyak, menghasilkan pola tidur.
  • mengawal metabolisme tubuh dengan mencerna secara enzimatik.
  • melindungi tulang rawan pada sendi daripada enzim dan kerosakan oksidatif .
  • menegang,menganjal dan melembapkan kulit.
  • menampung air dalam tubuh.
  • meningkatkan penyerapan kalsium.
  • menguatkan salurdah dan melancarkan pengaliran darah di bawah lapisan kulit
  • meningkatkan isyarat induksi
  • menghasilkan kualiti rambut dan kuku yang baik

KESAN KOLAGEN KE ATAS BADAN

  • memelihara ketegangan dan keanjalan kulit
  • memelihara kelembapan kulit
  • menyokong baikpulih tisu dari kecederaan otot dan tulang
  • menguatkan otot dan tulang
  • membantu hati dalam proses detoksifikasi(buang toksin)
  • memelihara  kelenturan sendi
  • mengurangkan keradangan(inflammation)
  • memberi tenaga
  • membantu pola tidur
  • memulihkan penyakit saraf dengan membina semula lapisan protin pada saraf

KESAN KEKURANGAN KOLAGEN DALAM BADAN

Penghasilan kolagen berkurangan dengan kadar 1.5% pada setiap tahun selepas usia 25 tahun.Kesan penurangannya mula dirasai lebihkurang 10 tahun kemudian. Selepas usia 45-50 tahun, badan kita akan kehilangan hampir separuh daripada kolagen yang ada. Jadi, semakin tua, semakin berkurangan kolagen dalam badan.
Oleh itu kolagen diambil sebagai makanan kesihatan untuk pelbagai penyakit seperti osteoarthritis(sakit sendi), osteoporosis, arteriosclerosis selain untuk kegunaan kosmetik dan pelembab kulit.

TANDA TANDA PENUAAN

  • kulit kusam
  • tak bermaya
  • tiada seri
  • kulit kedut dan mula kendur
  • pigmentasi kulit 
  • cepat letih dan lesu
  • sakit badan dan sendi
  • mudah lupa
  • kurang penglihatan


bb plus collagen terbukti dalam menghilangkan rekahan pada tumit kaki,sakit sendi,sakit lutut serta membaik pulih kulit kusam.



Saturday, September 14, 2013

Kaitan Antara Usaha dan rezeki.

kita selalu dengar "memangla rezeki itu daripada Allah,tapi kita kena usaha". ada juga yang kata " betullah kita kena usaha,tapi rezeki tu kan daripada Allah'.

apa yang kita faham dari kedua dua ayat ini? mana satu yang betul?basically ayat ayat ni bukanlah kita hendak memilih mana betul mana salah..tetapi kata kata dan tindakan kita cenderung untuk menentukan apa yang kita rasa dan percaya!

semua orang percaya rezeki itu datang daripada Allah. tapi bila kita tengok cara dia berusaha,dia dah jadikan Allah tu number dua. maksudnya bila berlaku pertembungan dua situasi yang mana memerlukan dia membuat satu pilihan,keputusannya adalah Allah dia letak number dua.dia lebih utamakan kerja dia daripada Allah. contohnya dia tengah usahakan sesuatu dan terdengar panggilan azan.namun dia lebih mengutamakan kerjanya dari menunaikan solat diawal waktu. baginya usaha adalah number satu.perintah Allah jatuh number dua."benarlah rezeki itu daripada Allah,tapi kita kena berusaha".

Allah menyatakan dengan Jelas melalui firmannya di dalam Al-Quran yang bermaksud, "kepunyaannya semua yang ada dilangit dan di bumi,di antara keduanya dan yang di bawah tanah" (surah Tha ha:6)

Allah juga memberi jaminan kepada sesiapa yang dikehendakinya dengan tidak terhitung jumlahnya.

bukan itu saja,Allah memberikan lagi strategi bertindak sebagaimana yang diriwayatkan dalam sebuah hadis Qudsi. bahawasanya NAbi telah bersabda yang bermaksud "wahai anak Adam!Tunaikan lah empat rakaat (sunat) pada awal siang,nescaya dengannya Aku mencukupimu pada sepanjang hari".

Solat sunat yang dimaksudkan ialah Solat Sunat Dhuha..

hadis ini menjelaskan bagaimana menjemput rezeki. kita tidak perlu bimbang lagi dengan banyak atau sedikitnya rezeki yang diperolehi pada hari tersebut,kerana itu semua sudah terdapat jaminan Allah.
Jelaslah bahawa sumber rezeki itu datangnya daripada Allah. Apabila Allah mahu memberi rezeki kepada seseorang,akan diberinya sekali dengan sebab musababnya.so tiada istilah kebetulan atau mujur!!!

perkara yang paling penting dalam menjemput rezeki ialah dengan mendekatkan diri kepada Allah.berusha untuk mendapat kasih dan keredhaan Allah..Allah sentiasa memberikan peluang kepada kita untuk kita berusaha dan terus berusaha agar turut sama mendapat nikmat itu. Jalan sudah ditunjukkan..iaitu dengan berusaha untuk menjadi orang yang bertakwa. Takwa dalam bahasa yang mudah adalah "buat apa yang Allah suruh,tinggalkan apa yang Allah larang mengikut cara yang diajarkan oleh Nabi Muhammad.


sumber bacaan dari: mudahnya menjemput rezeki

Friday, September 13, 2013

Bio Velocity Sleep mate-testimoni dan kajian saintifik mengenainya

keajaiban Teknologi bio velocity sleep mate ini berasal dari tenaga matahari yang telah dimanfaatkan,disimpan dan diseimbangkan ke Garam Laut dalam yang disuntik ke dalam pelapik tilam Bio velocity sleep mate ini.



bio velocity sleep mate mampu mengatasi masalah gout, kencing manis, penyakit mistik, penyakit jantung, insomia sukar tidur,asma,lelah,strok, sakit sendi, senggugut, sakit jiawa,kemurungan dan tekanan,tekanan darah tinggi, sakit otot, masalah berdengkur,mengatur aura dalam badan serta terdedah kepada radiasi persekitaran.

*bahaya radiasi

apakah yang akan terjadi jikalau kita terancam oleh ejen pencemaran alam sekitar,penyakit,virus,gaya hidup yang tidak sihat(seperti merokok dan alkohol) ataupon radiasi(televisyen,telefon bimbit,komputer?)




kajian daripada Pakar Sains Rusia Dr.Edward, 7 sifat Utama Kuasa Tenaga Semulajadi yang terdapat di dalam Bio Velocity Sleep Mate ialah:-

  • Anti bakteria
  • Menguatkan sistem imunisasi badan
  • Menstabilkan emosi
  • Mengurangkan tekanan
  • Menyeimbangkan sifat PH tubuh badan
  • Membekalkan kandungan oksigen aktif yang lebih tinggi
  • Meningkatkan aura tubuh badan

Antara fungsi fungsi dan keunikan Bio Velocity Sleep Mate ialah:-

  • Menggalakkan peredarah darah dan memperkuatkan fungsi jantung.
  • Meningkatkan kadar metabolisma dan sistem imun
  • meningkatkan aura tubuh badan
  • Menstabilkan emosi dan menghilangkan takanan
  • Mengurangkan kesan Negatif radiasi elektromagnetik

Keistimewaan BVSM
  • MEningkatkan MEtabolisma badan
  • meningkatkan fungsi fungsi sel badan
  • menggalakkan peredaran darah
  • meningkatkan pertahanan badan
  • Memperbaiki sistem imun badan
  • menstabilkan semanagt dan tenaga
  • meningkatkan keupayaan menyembuh
  • Mengimbangi Fungsi fizikal badan
  • melegakan kepenatan dan kesakitan
  • menggalakkan fungsi jantung
  • Menggalakkan tidur yang sihat
  • menggalakkan tidur yang berkualiti

lihat video testimoni Bio Velocity Sleep mate DI SINI.
sebarang pertanyaan atau permintaan untuk demo,anda boleh menghubungi


 syakirah-0195552314/0175616579
FB-syakirahazmy
email-syakirahazmy@gmail.com

Thursday, September 12, 2013

7 Panduan dari Al Quran tentang mencari Rezeki yang berkat

Terdapat 7 panduan dari Al quran tentang mencari rezeki yang berkat..



  • "barang siapa bertawakal kepada Allah, nescaya Allah mebcukupkan (keperluannya)." (surah al-Thalaq : ayat 3)




  • Katakanlah :sesungguhnya Tuhanku melapangkan rezeki bagi siapa yang dikehendakiNya di antara hamba hambaNya dan menyempitkan (siapa yang dikehendakinya). Dan barang apa saja yang kamu nafkahkan,maka Allah akan menggantinya dan Dia lah Pemberi Rezeki yang sebaik baiknya. (surah Saba' :39)



  • "demi sesungguhnya!Jiak kamu bersyukur,nescaya Aku tambahi nikmatku kepadamu,dan demi sesungguhnya jika kamu kufur,sesungguhnya azab-Ku amat keras. (surah Ibrahim : 7)



  • tetapi mereka telah mendustakan (tidak patuh kepada hukum Islam),maka kami rampas dari mereka apa apa yang telah mereka usahakan. Surah Al-A'raf: 96)



  • Kami tidak meminta rezeki kepadamu,malah kamilah yang memberi rezeki kepadamu,dan kesudahan yang baik adalah bagi adalah bagi yang bertaqwa. (Surah Thahaa: 132)



  • Nabi Hud berkata :wahai kaumku,minta ampun kepada Tuhanmu dan bertaubatlah kepadanya,nescaya ia tidak akan menghantar kepada kamu air hujan yang lebat dan menambahkan kekuatan kamu,dan jangan kamu kembali menjadi orang orang yang berdosa. (surah Huud:52)



  • Dan nikahkanlah orang orang bujang dari kalangan kamu,dan orang orang soleh dari hamba lelaki dan hamba perempuan kamu.dan jika mereka orang orang yang fakir nescaya Allah akan menjadikan mereka kaya,dan Allah sangat luas dan sangat mengetahui. (Surah An-Nur: 32)




Wednesday, September 11, 2013

Jodoh itu milik kita


Jodoh Itu Milik Kita mengisahkan perkenalan Dahlia dan Marina membawanya kepada ikatan pertunangan dengan anak Marina, Syafiq. Walaupun tidak bercinta, Dahlia bersetuju atas rasa hormat, apatah apabila mengetahui Marina menghidap kanser perut.
Pada hari pernikahan, Syafiq melarikan diri kerana tidak dapat menerima jodoh pilihan keluarga. Dalam kekusutan yang berlaku, abang Syafiq, Aariz Danial yang baru kembali dari Melbourne, Australia terpaksa menggantikan adiknya.
Aariz dan Dahlia bermula sebagai kawan walaupun sudah halal berkahwin. Tanpa disedari, cinta berputik di hati mereka. Syafiq pula ke New Zealand untuk mencari teman wanitanya, Alya.
Bagaimanapun, Syafiq pulang semula ke Malaysia tanpa rasa bersalah. Apabila mengetahui Dahlia menjadi isteri Aariz, perasaan membuak membenci di hati Syafiq. Dia berikrar mahu memusnahkan kebahagiaan Aariz. 


 Jodoh Itu Milik Kita yang akan mula bersiaran pada Isnin, 19 Ogos di Astro Mustika HD (saluran 134).
Drama bersiri Jodoh Itu Milik Kita 40 episod arahan Jamal Khan menampilkan Farid Kamil selaku Aariz Danial, Tiz Zaqyah (Dahlia), Shazwan Zulkifli (Syafiq), Nabila Huda (Alya), Keith Foo (Joshua), Ziela Jalil (Marina), Heriyanto (Haikal), Zul Ariffin (Redza) dan Aishah Ilias (Teja)


                   


Jodoh Itu Milik Kita adalah adaptasi novel karya Sara Aisha.


setakat pemerhatian saya, cerita ni sangat seronok.enjoy layan cerita ini..tapi jalan cerita agak slow..tak kisah la jalan cerita slow or not,cerita ni mampu membuatkan diri ku berada di awan..farid kamil sangat sweet dalam cerita ni.tiz zaqyah memang pakar dalam drama macam ni..what a perfect combination both of them!!

Tuesday, September 10, 2013

KAJIAN TERKINI BIO VELOCITY SLEEP MATE

satu kajian terkini telah dilakukan oleh Professor Edward Krizhanovsky(pakar dari Rusia). Professor Edward Krizhanovsky merupakan pemilik  Ph.Ddalam bidang fizik di Universiti Teknikal Saint Petersburg.Beliau berkelulusan dari Fizik Falkulti di Saint Petersburg State University, Russia pada tahun 2000Beliau merupakan Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) kepada Pusat Saintifik Telebiomet di Moscow dan  Universiti Teknikal Komunikasi Dan Informatik.Beliau mengeluarkan lebih daripada 80 artikel dalam jurnal saintifik dan bahan-bahan untuk kongres, 3 buah buku dan 12 paten.



Kajian penyelidikan dijalankan di Bonch-Bruevich Saint - Petersburg State University of Telecommunications, Russia . Ia ditubuhkan pada tahun 1930 dan menduduki tempat  yang ke-64 daripada 393 buah universiti di Rusia(menurut laporan 2013). Pakar dalam diagnostik bioperubatan dan bidang pemulihan manusia.

Beliau telah melakukan 1 kajian ke atas Bio Velocity sleep mate yang melibatkan 40 orang berusia antara 20-26 tahun.beliau melakukan analisis tenaga manusia,Analisis warna manusia yang berdasarkan psikologi and fisiologi kajian tenaga aura optik manusia,ujian tekanan darah serta ujian tahan nafas.


Perubahan keadaan tenaga manusia yang berlaku selepas
kajian penggunaan BVSM selama 30 minit



 Kajian mendapati bahawa keseimbangan tenaga manusia yang
lebih baik dan stabil selepas penggunaan BVSM



 Kajian mendapati bahawa peningkatan tahap tenaga yang
ketara selepas penggunaan BVSM. 


Selepas penggunaan BVSM selama 30 minit,
didapati bahawa:-

üMempunyai keadaan tenaga manusia yang lebih stabil
üMengekalkan keseimbangan tenaga manusia
üMeningkatkan tahap tenaga secara ketara
üDefisit pergantungan tenaga untuk bekalan oksigen badan berjaya dikurangkan


TESTIMONI TERKINI





Disebabkan oleh jangkitan virus  penyakit tibi dan mengakibatkan kerosakan saraf tulang belakang . Doktor mengesahkan bahawa dia tidak dapat membesar lagi seperti orang biasa dan menjadi kelumpuhan kekal. Dia dipasang dengan alat sokongan iaitu besi semasa menjalani rawatan fisioterapi . Malangnya kesilapan teknikal telah membawa kecederaan lebih teruk kepada tulang belakang. Doktor mengisytiharkan tiada rawatan lanjut lagi. Akhirnya, dia terpaksa hidup lumpuh atas katil dengan sengsara selama 4 bulan.


Selepas tidur di atas Bio Velocity Sleep Mate hanya untuk  2 minggu, saraf kakinya dah ada tindakbalas. Kemudian , adik ni dah boleh berdiri dan berjalan secara bebas selepas 1 bulan.sekarang adik ini sudah pergi sekolah!
Masya allah..


kita sebagai ibubapa sanggup atau tidak melihat anak kita terbaring di atas katil dengan keaadan seperti ini?kita akan melakukan apa saja untuk melihat anak kita kembali sihat dan cergas seperti anak anak lain.bio velocity merupakan produk tenaga  terbaik yang mampu mengembalikan kesihatan anak anak,ibu bapa serta kita juga.


untuk maklumat lanjut sila hubungi:

syakirah-0195552314/0175616579
FB-syakirahazmy
email-syakirahazmy@gmail.com