Thursday, July 25, 2013

Jaundice @ Demam Kuning-Bio Velocity adalah penawarnya.

Jaundice @ demam kuning merupakan penyakit wajib untuk bayi yang baru lahir..Demam kuning merupakan suatu penyakit yang berkaitan rapat dengan kegagalan organ hati memproses sel darah merah. menurut Wikipedia Jaundice is a yellow color of the skin, mucus membranes, or eyes. The yellow coloring comes from bilirubin, a byproduct of old red blood cells. Jaundice can be a symptom of other health problems.

macam macam petua ada untuk penyakit jaundice ni.anak saya dulu kena jaundice jugak.35 hari pulak tu.mula2 tu memang sangat risau.well my mom.biasala banyak sangat petua kan..bagi minum susu kambing..still naik jugak demamnya.then bg air buah sengkuang cina.x jadik jugak.bagi air mutiara naga..macam macam lagi la mak saya bg..i buat bodo je lah..wat to do kan..lepas sebulan baru tau yg Aisyah Dhaniah kena pro long jaundice..mula la panic.buat urine test,blood test bagai..

u guys know what..latest finding menunjukkan Bio Velocity sleep mate mampu menjadi penawar jaundice @ demam Kuning.latest testimonial..well biasa la kan..baby baru lahir..
Baby Zaffaeeq dari Changlun Kedah..Baby Bio Velocity Sleep Mate..dalam masa dua hari paras jaundice dia turun dari bacaan 12.9 ke bacaan 8.9.


photo credit to www.malisahalim.com
bukan je untuk jaundice,klu anak anak sukar tidur malam,kembung perut,sukar bernafas,memang sesuai sanagt la..x salah kita cuba kan..



bio velocity ni memang sesuai untuk semua peringkat umur..baby ni kecik lagi.x tau nak cakap.x boleh nak bagtau kenapa diorang menangis.as a parents,kita kena ambil tindakan segera untuk mengelakkan perkara x diingini daripada berlaku..

kaum kaum ibu,bapa yang nak free demo boleh contact sy ye..
0175616579/0195552314 (syakirah) 
fb:syakirahazmy

Wednesday, July 24, 2013

BB plus Collagen- Beli 3 percuma 1

hello gojes..macam mana puasa uolls??lg berapa hari je nak raya ni kan..macam mana persiapan raya??baju semua dah ada??kulit muka dan okey x?ke still kusam n x bermaya lg??jangan risau okey..

sekarang ni BB plus collagen mengadakan promosi sehingga oktober 2013.beli 3 bb plus collagen percuma sekotak.uolls boleh bayangkan x uolls dan jimat rm 180/..banyak kan??uolls boleh share dengan adik,kakak,mak,abg,ayah.. semua orang boleh minum tau Bb plus collagen ni..husband sy minum!!katanya kulit dia makin lembap..:)



sekotak ni ada 20 sachets..meaning to say umtuk 20 hari..minum sebelum tidur ye darling...

bukan je uolls boleh cun melecun,kulit porcelain hari raya nanti.uolls pon boleh qualify FREE trip ke Gold Coast!!hanay dengan minum bb plus collagen ni uolls boleh p Gold Coast for free!!ya Allah.x nak ke??ha.siapa nak p Gold Coast for free blh pm sy..sy share cara macam mana kita nak p travel free sama sama tau..dengan bb plus collagen ni bukan je kulit uolls cantik,dapat free trip.dah tu dapat plak bonus rm 15,000.00...ada orang x nak ke bonus 15k???giler kaw x nak..


sesiapa je yang nk p free trip ke Gold Coast ni boleh pm saya.seronoknya boleh p ramai ramai kan...peluk Koala..wahhhhh!!!sila jangan jeles yer..


LOVE,
SYAKIRAH
017-5616579 WHATSAPP/WECHAT/SMS
019-5552314 CALL/SMS

Monday, July 22, 2013

cornflakes chocolate versi syakirah

Senang je nak buat cornflakes chocolate ni..

Bahan bahannya ialah :-


  1. 5 sudu besar mentega
  2. 1 sudu besar gula.
  3. 1 sudu besar madu.
  4. 6keping coklat masakan (450g)
  5. Choco butter 
  6. Buah buahan kering.
  7. Manik/ceri
Cara caranya:-
  1. Panaskan periuk.masukkan mentega.kacau hingga cair.masukkan gula dan madu.kemudian masukkan coklat masakan.potong kecik2 supaya cepat cair..guna api perlahan je tau.
  2. Lepas tu masukkan cornflakes lbh kurang 350g.Masukkan jugak buah buah kering.
  3. Gaul hingga sebati..kemudian angkat letak kat tepi..bolehlah isi ke dlm kertas comel tu..letak manik untuk hiasan.nk letak ceri pon boleh . terpulang kpd uolls...
  4. Adalah diingatkan supaya jangan masukkan ke dlm oven ya.nt klu panas coklat akan mendap ke bawah..x sedap la kan..

ini saya letak ceri hijau.terpulang pada uolls nak letak cer ke,manik ke..ikut kretiviti yer...

yang ni saya leta manik comel2 ni..

Selamat mencoba..

Sunday, July 21, 2013

Ramadhan 1434H-kisah CDM kamikaze



entry copy paste dar CDM kamikaze kak salha.kak salha ni dulu tolong mak dia jual kuih before pegang income 5 6 angka macam sekarang ni..uolls bace lah sendr kisah dia..dia pernah bercerita psl jual kuih..air mata bergenang..kami semua turut merasa apa yg kak salha rasa.

Lebaran semakin hampir dah…kalau time2 macam ni, Salha masih ingat lagi..mesti Salha tengah bertungkus lumus tolong mak Salha promote kuih…kumpul order dari customer yang nk order kuih raya…tiap2 hari kerja Salha kumpul order, upload gamba kuih raya kt FB and Blog, and kasi sample kt kawan2…
Kuih Raya Salha ZainTaktaula kenapa…maybe sebab makin nk raya ni semangat nk cari income lebih…boleh raya meriah sikit kalau ade lebih untuk buat belanja…Maklumla..mase raye ni, nak beli baju raya anak-anak, nak kasi mak ayah dan anak saudara duit raya, nak buat belanja beli bahan masak untuk nak jamu tetamu, nak shopping last minute malam raya kt Geylang….macam-macamla..sebab tu memang Salha semangat nk buat duit lebih sket…lagipun bulan puasa bulan berkat…rezeki melimpah ruah…Alhamdulillah…
photo2

kuih-raya-salhazainTerharu jugak bila tengok gamba kuih ni…ni lah hasil kerja keras Mak Salha untuk sara kami adik beradik…berkatnya rezeki Ramadhan ni..rezeki sebulan cukup setahun…Alhamdulillah…Tapi hati Salha ni Allah je yang tahu…kalau la Salha boleh buat lebih…dapatla Salha bantu ringankan beban mak ayah Salha sikit…lagi-lagi nak raya ni…banyak nak pakai duit..
Tapi sekarang syukur Alhamdulillah…nikmat Allah begitu besar… semakin lame kehidupan Salha dan family semakin berubah…Syukur sangat-sangat Allah temukan Salha dengan bisnes ni.. Hidup salha satu family mmg betul-betul berubah dari tahun ke tahun..
Tahun ni mak tak payah susah-susah nk buat kuih banyak-banyak…lagipun umur mak makin lama makin tua.. keadaan kesihatan pun tak macam masa muda-muda dulu…
InsyaAllah tahun ni semua perbelanjaan dapur, persiapan raya, duit raya untuk sanak saudara semua dah siap awal2..Moga tahun ni hari raya makin meriah…bukan ape, niat Salha nak tengok mak ayah dan family gembira, ceria di hari raya nanti..
Dan Salha syukur sangat pada Allah, hati ni happy sangat bile tengok semua protege-protege baru di TLC untuk bulan ni, bawak RM 5000++ raya ni…ada yang RM 8000… Salha doakan raya anda makin meriah tahun ni…Jangan lupa hulurkan pada mak ayah yang dah banyak bersusah payah besarkan kita ye…moga lebih berkat rezeki kita nanti…
3456x2538_Malay_Rice_Dumpling
Bukan ape, memang lain sangat rasanya kalau kita balik ke kampung bawak RM500 jika dibandingkan dengan bawak RM5000…kan? Nanti raya tahun depan bawak lebih lagi ok..
Lebih banyak kita memberi InsyaAllah bertambah-tambah rezeki kita…

Pada yang masih tertanya dan tercari-cari macam mana nk buat duit raya untuk persiapan raya tahun ni…boleh email dan watsapp saya ok dear…
syakirahazmy@gmail.com / 017-5616579 /019-5552314
Selamat berpuasa semua!! ;)

Seminar G14-Top Leaders Circle

Alhamdulillah, syukur. First of all, sy hendak mengucapkan tahniah to my business partners who can make it to the our latest Seminar GC14 last Saturday, 13th of July 2013. This seminar was held untuk memantapkan skills untuk rakan kongsi baru untuk membolehkan mereka qualify to our latest package trip, which is to GOLD COAST.
Banyak sangat strategi and ilmu yang telah dicurahkan oleh our top mentors and leaders, untuk memastikan rakan kongsi baru sentiasa bersedia and sentiasa bersemangat. And on top of that, in this seminar, kami sangat berbangga kerana our top mentors seperti CDM Abang Lan dan CDM Kelvim turut datag untuk mencurahkan ilmu dan kepakaran masing-masing. Alhamdulillah, banyak sangat ilmu yang Mama pelajari, especially on the strategy and our own product, which is Bio Velocity Sleep Mate.
Seminar GC14 - 2
Tahniah Fariq Ghani, Adliza and Husna Jais sebab dapat menghadirkan diri ke Seminar GC14. Mereka merupakan pelapis and protege baru MAma, after protege lama sudah mampu berdikari and sudah mampu pegang income 5-angka sebulan. Now, it;s my time to groom them supaya mampu berdikari dan menjadi usahawan berjaya dalam business ini.
Insya Allah, Top Leaders Circle akan double up effort untuk cuba bawa seramai mungkin qualifiers ke Gold Coast. It’s not impossible kalau kita bekerjasama dalam satu kumpulan. Sesiapa pun boleh qualify free trip to Gold Coast, but of course, ada caranya. So, for those yang hendak fly ke Gold Coast with Top Leaders Circle, do contact me for details.
Seminar GC14 - 1Seminar GC14 - 3Seminar GC14 - 4
Let’s Aussie with Top Leaders Circle. Aussie, oi, oi, oi! Go, go, go, Top Leaders Circle!siapa nak ke Gold Coast Free Of Charge,kindly contact me. sy akan tunjukkan jalan dan cara untuk kita ke Gold Coast sama sama..

LOVE,
SYAKIRAH
017-5616579
019-5552314

LET US STOP POVERTY!!!

Something is very personal here.apa yang uools rasa???entry credit to Izyan Liyana
Poverty
I literally cried from ketika bersahur until waktu Subuh. I cannot imagine if my own children, my own babies diperlakukan sebegini rupa. While one of our Top Leaders Circle’s sister shared this picture through whatsapp, terus hati berdetik, “Apalah dosa anak-anak ini diperlakukan sebegini rupa?” Rasa hendak terus pergi adopt these children.
What I know is, this pictures was taken 10 years back maybe di Stesen Pudu. And at that time gambar ini menjadi viral. And what i know, this is salah satu taktik sindiket yang meminta sedekah. Yang lebih menyedihkan, perasan tidak ada botol yang mengandungi susu di sebelah kanak-kanak and bayi ini? Susu tersebut telah diberi dadah untuk memastikan these children tidur sepanjang hari. And for all I know, these children hanya mampu bertahan sehingga umur 5 tahun sahaja kerana telah diberi dadah yang sangat banyak sepanjang mereka diperlakukan dalam sindiket ini.Just imagine, bagaimana keadaan kematian mereka? Bagaimana mereka akan ditanam?
Ya Allah, Ya Tuhanku. Kalau kita nampak these children di tepi jalan, apa yang kita akan lakukan? Bersedekah? Yes, itu sahaja yang kita hanya mampu. But, pernah terfikir atau tidak, these children has their own parents, apa perasaan parenst tersebut apabila melihat anak-anak mereka diperlakukan sebegini rupa? I seriously didn’t want to think about it.
I used to be a selfish person, malas hendak ambil tahu, lantaklah apa hendak jadi sekalipun. All I care is about my life. But, when I involved in this business, everything changed. I started to listened to the community. I started to connect with them. Especially with the unfortunate ones. I thanked Allah for this give opportunity, for which have changed my life completely, for changed myself to become a better person, to become a better Muslimah.
The world is really cruel. As my mother have said, “fairness is not a vocab in this world”. True. But, it doesn’t mean that we have to be cruel as well.
Insya Allah, when Top Leaders becomes a strong community one day, one of our mandates is to reduce or maybe somehow to stop poverty in this country. Untuk membebaskan these loving children from these cruel syndicates. And my own wish, apabila sudah bergelar jutawan satu hari nanti, to have my own yayasan, so that I can help these poor children. After all, these children adalah pelapis kepada negara kita. Kalau kita sendiri tidak menghulurkan bantuan kepada anak-anak ini, then siapa lagi. I love my country, and maybe these small helps, mungkin atau tidak, dapat membantu negara tercinta ini. Insya Allah.
Ya, Allah, semoga segalanyaa dipermudahkan oleh-Nya. Amin.

TIPS CANTIK DI PAGI RAYA...

Semua dah makin sibuk untuk sambut Hari Raya 2013!
Apa persediaan kita untuk Raya kali ini?

4-5 months before, baju raya memang dah kena siap-siap ditempah awal, kalau tidak ready to wear sahajalah pilihan kita. Baju anak-anak, ramai dah mula membeli, and online shop pun ada banyak pilihan termasuklah tudung-tudung untuk wanita juga.

Kuih Raya, sudah mula ada promotion di Facebook.
Zaman sekarang, semua hanya beli 'kuih tunjuk'. Pantas dan Jimat.

*selain itu, semua sibuk untuk ganti puasa last minute juga.hehe.

So, apa lagi yang kita perlukan, of course semua nak cantik di hari raya..bermula dari kulit wajah, badan, dan kesihatan dalaman:

A MUST HAVE product is

PREMIUM BEAUTIFUL CORSET



-reshaping your body
-improves metabolism rate
-stabilizes hormone level
-kekal cergas semasa berpuasa
-bantu mengawal selera makan, untuk memudahkan anda mendapat bentuk badan yang lebih cantik.
-sangat sesuai untuk ibu berpantang (in confinement)


Untuk penjagaan kulit, 
for me, myself memang sudah menggunakan..


LUMINEZ BRIGHTENING SERIES




- mengatasi masalah pigmentasi, tompok gelap yang timbul kesan dari pendedahan pada sinar UV.
-tona kulit akan lebih serata
-kulit lebih lembap
-kulit makin cerah
-mengurangkan masalah lingkaran gelap di bawah mata
-sesuai untuk semua jenis kulit

*this product is suitable for sensitive skin, no harsh chemicals, no paraben, no mineral oil, non comedogenic


Untuk menjaga kecantikan secara dalaman boleh amalkan

BB PLUS COLLOGEN
 


CREDIT TO HANI


-Repair, Rebuild and Renew
-kulit lebih berseri-seri, lembap, tegang.
-mengatasi masalah sakit sendi, lutut
-kesan boleh dilihat dalam masa yang cepat.


These are among the products that I personally used, and fully satisfied with the outcome.
Selain daripada itu, banyak lagi yang dapat membantu anda untuk kelihatan lebih cantik dan berseri-seri di HARI RAYA.

So, good luck to all beautiful ladies out there..
Pastikan untuk anda mulakan amalan menjaga kesihatan dan kecantikan dari dalam dan luar dari awal-awal, sebelum terlambat. Apa yang kita makan, pakai, atau amalkan hari ini akan mempengaruhi kesihatan, kecantikan kita 10-30 tahun akan datang.


LOVE,
SYAKIRAH
017-5616579

Puding Roti kuah Kastad

selamat malam semua..eh eh dah pagi...mak x sedar nokkss.keciwi beli oven baru..wink wink..arini kan dah 10 ari puasa..so ada lg 20 hari nak raya kan..nak buka pekung didada sekejap.sebenarnya seblm ni mak x penah buit kuih raya...aahahah..memandangkan sekrg ni dah jadi suri rumah sepenuh masa.so bolehlah buit kuih raya..dulu memang x sempat..balik keja pon dah magrib kan..keja 6 hari seminggu..memang x rajin la nak membaking bagai..
untuk first trial guna oven baru...mak buat puding roti ye nokks..puding roti kuah kastad..alamak!!teringat puding roti huda.ofismate mak dulu..sedap kaw!!memang marbeles. meh sini mak nak share resepi dan cara cara nak buat puding roti ni..senang sangat.memandangkan mak nk test oven baru,so mak bakar la..klu nk kukus pon boleh..sama ja..

resepi puding roti kuah kastad.

untuk buat roti


  1. 1 bungkus roti gardenia (kecil)
  2. 1/2 tin susu pekat manis + 1/2 tin air suam
  3. 2 biji telur 
  4. 3 sudu butter
  5.  3/4 cawan gula
  6. 1 sudu kecik esen vanila
  7. kismis (untuk hiasan)


-dalam satu bekas carik2/koyakkan roti dan rendam bersama susu cair. biar seketika agar susu    meresap.
     -cairkan majerin tadi atas api perlahan
    -dlm satu bekas lain pukul telur + garam + tepung jagung + asen vanila +    majerin cair + gula + kismis
    - gaul sebati bersama roti yg direndam dgan susu tadi
    -masukan dlm bekas ikut kesesuaian. bakar dlm 1 jam kalau suka garing bakar lame sikit..terpulang la uolls suka macam mana kan..


*kalau nak kukus pon boleh jugak..dulu mak kukus je nak..dalam 50 minit dh siap..

untuk sos kastard:

  1. 1/2 tin susu pekat manis + 1/2 tin air suam 
  2. 2 sudu besar gula
  3. 2 sudu besar tepung kastard
  4. 1 sudu kecik esen vanila

- panaskan susu + air + gula + tepung kastard + esen vanila dlm periuk kecik.
- kacau perlahan2 dgn api yg kecik sehingga pekat.jangan guna api kuat..kang rentung pulak periuk tu ha..


dah siap roti and sos kastad ni boleh la di makan...kalau nak sedap lagi simpan sejuk sikit.pergghhhh wa cakap lu.terangkat habes... jangan lupa try okey.simple dan senang sangat nak buat puding roti ni..boley bakar.boleh kukus..selamat mencuba...
 



      

Friday, July 19, 2013

Premium Beautiful Short Bra

SHORT BRA


CIRI CIRI PRODUK


  • Mempunyai 3 keping jahitan cawan coli berstereoskopik yang dapat menampung payudara agar ia tidak jatuh dan menumpukannya kepada  kedudukan yang betul.
  • Diperbuat daripada fabrik Akwatek dan Akwadyne yang sebati dengan air dan disulami dengan cahaya infra merah jarak jauh (Far Infrared Ray) yang direka khas berdasarkan kajian dari bidang ergonomi. Ia dapat melindungi badan dari sinaran UV dengan berkesan serta menggalakkan peredaran darah dan kadar metabolisme, di samping meningkatkan keanjalan payudara dan menggalakkan pertumbuhan payudara.
  • Mempunyai rawan keluli yang berfungsi untuk menganjal dan mengukuhkan kedudukan payudara.
  • Reka bentuk yang berkuasa mampatan dan tegangan di bahagian depan dapat meningkatkan garis payudara dan menyokong bahagian dada.
  • Reka bentuk yang berkuasa mampatan dan tegangan di bahagian belakang pula dapat mengurangkan lemak di bahagian belakang badan.
  • Bentuk “U” yang direka khas pada bahagian belakang badan dapat menonjolkan kontur badan yang menarik.
  • Mempunyai kuasa penyerapan yang baik, telap udara dan sesuai untuk pemakaian seharian.
  • Mempunyai kuasa regangan dalam semua hala yang dapat diregang kepada 360 darjah mengikut pergerakan badan tanpa mengubah reka bentuk asalnya.
  • Pad dada yang direka khas untuk membentuk payudara yang lebih mempesona.
  • Hiasan corak bunga-bungaan menonjolkan keunggulan produk.





CARA PEMAKAIAN YANG TEPAT

  • Tetapkan puting pada bahagian tengah cawan coli.
  • Bongkokkan badan sebanyak 45 darjah dan pasangkan cangkuk.
  • Tumpukan lemak di sekitar buah dada ke dalam cawan coli.
  • Selaraskan tali coli. (pastikan satu jari boleh melepasi bawah tali coli)
  • Pemeriksaan sendiri

Berapa lamakah kita akan melihat hasilnya?
Pemakaian pakaian dalam pembentukan badan ini merupakan satu proses yang konsisten. Biasanya, kita akan melihat hasil sejurus selepas memakainya. Namun, sekiranya anda ingin mengekalkan bentuk badan, anda perlu memakainya secara konsisten selama 1-6 bulan berdasarkan keadaan badan anda. Pada bulan pertama, lemak akan mula beralih. 3 bulan kemudian, lemak akan beralih ke tempat asalnya dan 6 bulan kemudian, lemak akan kekal di tempat asal. Bagi mereka yang mula-mula memakai Premium Beautiful, mereka mudah berasa ketat dan tidak selesa di mana hari pertama hingga hari ke-15 merupakan tempoh penyesuaian. Selepas melalui tempoh tersebut, anda akan berasa semakin selesa.

Adakah masalah payudara yang kendur dapat diperbaiki dengan memakai Premium Beautiful? Ada orang mengatakan bahawa dengan memakai Premium Beautiful, payudara akan menjadi besar? Adakah ia benar?

Saiz payudara mungkin akan berubah berpandukan kepada keadaan fisiologi seseorang. Namun sekiranya kita memakai pakaian dalam yang baik seperti Premium Beautiful dalam jangka masa yang panjang, ia dapat memperbaiki masalah payudara yang kendur dan menggelebeh, seterusnya membentuk kontur badan yang menarik.

Adakah Premium Beautiful tidak dapat menampung payudara yang terlalu besar dan menyebabkannya melimpah keluar?
Premium Beautiful mempunyai 3 keping jahitan cawan coli berstereoskopik, rawan keluli dan reka bentuk yang berkuasa mampatan dan tegangan di bahagian depan yang dapat menampung payudara agar ia tidak jatuh dan menumpukannya kepada kedudukan yang betul serta menegak dan mengukuhkan kedudukan payudara. Maka, ia dapat menampung payudara yang besar sepenuhnya.

Adakah pemakaian Premium Beautiful dapat membantu masalah payudara yang kendur dan menggelebeh?
Payudara yang melendut mungkin disebabkan oleh kelonggaran di bahagian otot dada dan pinggang di mana ia merupakan masalah yang paling umum bagi kebanyakan kaum wanita yang telah bersalin. Premium Beautiful yang direka khas ini mempunyai 3 keping jahitan cawan coli berstereoskopik yang dapat menampung payudara agar ia tidak jatuh dan menumpukannya kepada kedudukan yang betul. Selain itu, ia juga dapat menyelaras bahagian perut yang menonjol, meningkatkan garis payudara serta mengelakkan masalah payudara yang kendur dan menggelebeh.




Short bra ni mesti dijaga dengan sangat elok ye..x boleh dimasukkan dalam mesin.basuh tangan jer okes.dah tu ada pencuci yg special..x boleh basuh dgn sabun basuh biasa...kena basuh dgn P.B wash ni jer okey..

dengan setiap belian Premium Beautiful Short Bra uolls akan mendapat percuma Premium Beautiful Wash worth rm 45.00. 

sms/whatsapp/wechat 017-5616579 (kirah)

Spagetti Carbonara versi puan syakirah

sejak jadi suri rumah sepenuh masa plus bulan puasa ni,i ada hobi baru tau..everyday dessert or kek yang berbeza..la ni la nak asah bakat yang lama terpendam.dulu kalau maak ja mesti husband akan cakap."yang,ada pill chi kit tek aun x dalam bilik?'nampak sangat la kan...so la ni beliau mampu tersenyum bangga dengan bakat terpendam isterinya ini.

memandangkan banyak sangat permintaan cara nak wat spagetti ni,so hari ni i nak share resepi Spageti Carbonara yang super delicious ni..senang sangat tau nak buat carbonara ni..plg senang guna carbonara prego Chef riz tu.walla.sat ja dah masak..

Sos carbonara cendawan dari prego

bahan bahannya:-
2 ulas bawang putih.
2 ulas bawang merah.
daun pasley
button mushroom(cendawan butang)
sedikit susu cair
mentega
sos carbonara prego
daging kisar.
spagetti

cara caranya mudah je..

  1. tumis bawang putih dan merah yang telah dicincang halus.
  2. dah naik bau masukkan pula daging kisar,mushroom
  3. then masukkan sos carbonara dan sedikit susu cair.
  4. masukkan sedikit garam.masukkan daun pasley.tunggu hingga mendidih.
  5. tadaaaa..masaklah kuah spagetti kita.
spagetti tu i buat special sikit.i cucuk spagetti tu ke sosej yg dipotong kecik kecik.masa nak rebus masukkan sedikit mentega supaya spagetti tu x melekit antara satu sama lain...



siap la spagetti Carbonara versi Puan Syakirah kita...try lah ye..sodap!!




Tadaa...siap untuk dinikmati..15min ja nak buat bendalah ni...

Tuesday, July 16, 2013

Pakai Premium Beautiful Terasa Macam Badan Diurut

Aiihhh, pakai Premium Beautiful pun rasa badan macam diurut? Bukan Mama yang cakap, tapi, one of my customers yang beritahu Mama…:)
Alhamdulillah, syukur…:)
Lega Mama dengar testimonial and feedback positive from her. Memang combination Nurich Lacto-Lite and Premium Beautiful corset adalah salah satu combo yang va va voom…:) Apa-apa pun, kena pakai corset Premium Beautifull minimum 8 jam sehari and minum Nurich Lacto-Lite hari-hari untuk kesan yang lebih efektif…:)
Any details on these products, you all boleh contact i at: 0175616579(KIRAH)/ email syakirahazmy@gmail.com

Free Trip to Gold Coast

Alhamdulillah, syukur. Company baru sahaja annouce new trip package. And we’re going to…….
Gold Coast - 1
GOLD COAST FOR FREE!!!!!!!!!!
Oh my, I am so excited about this upcoming trip. Why? Here’s why:
Gold Coast - 2
Sea World Gold Coast, Warner Bros. Movie World, Dreamworl, Broadbeach, Burleigh Heads, Currumbin Wildlife Sanctuary, Lamington National Park, Snapper Rocks, Superman Escape, Tamborine National Park, Scooby-Doo Spooky Coaster, Purlingbrook Falls and so many more…..
So many things that you can do while you are in Gold Coast. i teringin hendak tengok Koala bear, even kalau boleh rasa hendak peluk and bergambar, hendak tengok keindahan pantai di Gold Coast, ohhhhhh~~~~ Terus berangan hendak honeymoon dengan Ayah, and oh, Ibu ada tengok video from YouTube, video waterfalls, mak aihhhhhh~~~~ Seriously, sangat cantik. Subhanallah, ini salah satu tempat yang kita patut pergi untuk sentiasa melihat keindahan ciptaan Allah S.W.T. Memang sangat cantik. And oh, itu belum masuk dengan theme parks. Di Gold Coast, ada 3 theme parks yang sangat famous, and memang kalau boleh, i nak pergi ketiga-tiga theme parks tersebut. nak tengok ikan luma-lumba buat persembahan, hendak tengok all the movie characters come to life, ohhhhhh~~~~ Seriously sangat excited. Sangat teruja.
Alhamdulillah, syukur. Setakat ini,ada 3 free trips setahunbersama dengan company, and tidak ada satu trip pun yang mengecewakan. Memang company menjanjikan yang the best untuk semua qualifiers trip percuma mereka. 5-star hotels, 5-stars accommodations, 5-stars foods and drink, flights, services memang terbaik. Semua itu adalah PERCUMA!
So, who’s with me? Book your appointment with me now. The sooner the better. i akan bantu and guide you all untuk dapat free trip ke GOLD COAST
syakirah-0175616579(whatsapp/sms/wechat)
FB-Syakirahazmy
email-syakirahazmy@gmail.com