Saturday, July 23, 2011

ketika 3 bulan plus plus

menulis entry ketika beliau berusia 12 minggu dan 6 ari.bukan senang sebenarnya mengandong ni..after kawen semua isteri isteri nak mengandaong..seronok dapat baby.memang seronok dapat baby..before dapat baby tu korang kena la merasa 9 bulan yang unpredictable dulu kan..just nak advise,kepada sesapa yang x berseia nak pregnant tuh,x perlu tergopoh gapah.Allah dah sediakan masa yang terbaik untuk kita..
aku just nak menceritakan kehidupan aku & beliau after 3 bulan plus plus kami bersama..mula2 'lekat' dulu,perghh...x payah cakap la.memang mabuk kepayang.asyik nak baring jer.cakap ngan orang pon tidak..tu story 2 bulan yang lepas..bila jumpa doktor,doktor kata"dont worry,after three months u will be ok"..so,3 bulan telah berlalu..aku pon gembira tersangat la..leh makan dengan gembira..yang best leh makan nasik..orang malaysia mana leh idup x makan nasik kan..nak di jadikan cerita,ari rabu,pukul 2.30 pagi after makan nasik goreng yang dimasak oleh ayah beliau,beliau memberontak.mungkin nasik x sedap kot...hahhaha..ibu dia pon muntah..tu al kisah pukul 2.30 pagi..ni dah cukup 3 bulan ni..semalam & ari ni pon dia memberontak lagi..x dak selera nak makan lak..iskkk...sabau yo lah.ibu pon nak keja x senang.dok pikir psl anak jaa...dok pikir nak bagi anak makan apa...iskkk...sapa x risau.kalau ayah dia yang x mo makan x pa..ni anak yang dok dalam perot ni yang merajuk..susah la kan..tengah ari tadi telah berjaya memaksa diri sendiri memakan nasik walaupon sangat x dak selera. alhamdulillah selamat 2 pinggan..hanya mampu berdoa after this beliau akan bekerjasama dengan ibu sebaik mungkiin...AMIN...