Friday, July 1, 2011

sebab tu kita x sama...

hye semua...hari ni agak meletihkan bagi aku..asik nak mun... aje.tp semua selamat..just nak share pasal perangai ataupon fe'el manusia ni.kita tengok orang tu perangainya macam tu,orang ni perangainya macam ni..kenapa yer??kita tengok perangai orang tu lain sikit dan dan mulut bunyik..iskkk,perangai macam apa tah..minta simpang la jadi kawan aku..bila kita cakap macam tu,kita sedar x perangai kita macam mana?orang nampak perangai kita macam mana?kita dok rasa perangai kita ni abeh baik dah kan??jangan lupa...ada lagi perangai orang yang lebih baik..oleh yang demikian,jangan la dok kondem orang bukan bukan..kalau dah rasa perangai orang tu terok sangat,cakap face to face ngan dia..tegur secara berhemah..sekarang ni aku tengok ramai jer tegur tanpa insuran dalam Fb.ko jangan main main bab2 tegur menegur orang ni..boleh hilang kwan tau x...kalau nak tegur,sila tegur secara berhemat..semua orang ada maruah.lagi satu..jangan la dok rasa diri kita tu dah cukup best..kalau orang tegur perangai kita,kita terima..jangan x kawan ngan orang lak lepas tu..
tapi kan..kalau semua orang perangai baik,best ja,x syok lak kan..x da variety la hidup kita nih...kalau perangai sama ja,x da yang special la pasal diri kita..hurmm...sebab tu la Allah jadikan kita semua berbeza..perangai pon berbeza...kalau sama ja,x syok la....