Sunday, July 21, 2013

Ramadhan 1434H-kisah CDM kamikaze



entry copy paste dar CDM kamikaze kak salha.kak salha ni dulu tolong mak dia jual kuih before pegang income 5 6 angka macam sekarang ni..uolls bace lah sendr kisah dia..dia pernah bercerita psl jual kuih..air mata bergenang..kami semua turut merasa apa yg kak salha rasa.

Lebaran semakin hampir dah…kalau time2 macam ni, Salha masih ingat lagi..mesti Salha tengah bertungkus lumus tolong mak Salha promote kuih…kumpul order dari customer yang nk order kuih raya…tiap2 hari kerja Salha kumpul order, upload gamba kuih raya kt FB and Blog, and kasi sample kt kawan2…
Kuih Raya Salha ZainTaktaula kenapa…maybe sebab makin nk raya ni semangat nk cari income lebih…boleh raya meriah sikit kalau ade lebih untuk buat belanja…Maklumla..mase raye ni, nak beli baju raya anak-anak, nak kasi mak ayah dan anak saudara duit raya, nak buat belanja beli bahan masak untuk nak jamu tetamu, nak shopping last minute malam raya kt Geylang….macam-macamla..sebab tu memang Salha semangat nk buat duit lebih sket…lagipun bulan puasa bulan berkat…rezeki melimpah ruah…Alhamdulillah…
photo2

kuih-raya-salhazainTerharu jugak bila tengok gamba kuih ni…ni lah hasil kerja keras Mak Salha untuk sara kami adik beradik…berkatnya rezeki Ramadhan ni..rezeki sebulan cukup setahun…Alhamdulillah…Tapi hati Salha ni Allah je yang tahu…kalau la Salha boleh buat lebih…dapatla Salha bantu ringankan beban mak ayah Salha sikit…lagi-lagi nak raya ni…banyak nak pakai duit..
Tapi sekarang syukur Alhamdulillah…nikmat Allah begitu besar… semakin lame kehidupan Salha dan family semakin berubah…Syukur sangat-sangat Allah temukan Salha dengan bisnes ni.. Hidup salha satu family mmg betul-betul berubah dari tahun ke tahun..
Tahun ni mak tak payah susah-susah nk buat kuih banyak-banyak…lagipun umur mak makin lama makin tua.. keadaan kesihatan pun tak macam masa muda-muda dulu…
InsyaAllah tahun ni semua perbelanjaan dapur, persiapan raya, duit raya untuk sanak saudara semua dah siap awal2..Moga tahun ni hari raya makin meriah…bukan ape, niat Salha nak tengok mak ayah dan family gembira, ceria di hari raya nanti..
Dan Salha syukur sangat pada Allah, hati ni happy sangat bile tengok semua protege-protege baru di TLC untuk bulan ni, bawak RM 5000++ raya ni…ada yang RM 8000… Salha doakan raya anda makin meriah tahun ni…Jangan lupa hulurkan pada mak ayah yang dah banyak bersusah payah besarkan kita ye…moga lebih berkat rezeki kita nanti…
3456x2538_Malay_Rice_Dumpling
Bukan ape, memang lain sangat rasanya kalau kita balik ke kampung bawak RM500 jika dibandingkan dengan bawak RM5000…kan? Nanti raya tahun depan bawak lebih lagi ok..
Lebih banyak kita memberi InsyaAllah bertambah-tambah rezeki kita…

Pada yang masih tertanya dan tercari-cari macam mana nk buat duit raya untuk persiapan raya tahun ni…boleh email dan watsapp saya ok dear…
syakirahazmy@gmail.com / 017-5616579 /019-5552314
Selamat berpuasa semua!! ;)