Thursday, January 13, 2011

senarai nombor talipon

cita ni mg agak kelakar la bg aku n beberapa org opismate ku..semlm,boss kol,"kirah u tlg kol UPEN perlis,minta minit mesyuarat ICD last week..aku pon "orait...."..sibuk la cr no tipon UPEN nih...dlm fail x da pon..iskk...mana lak aku letak bendalah ni..cr dlm h/p,x da jgak..aku pon online..intenet di ujung jari kan...mintak tlg cik Google carikan..mula2 aku taip alamat UPEN perlis..cik google pon mencari la.intenet di hujung jari kan..okey,dpt..dail la no tersebut..tet tet..tet tet..x da org jwb plak.tanya membe aku,weh,perlis cuti ke ari ni..yg member aku plak jwb,kedah cuti minggu dpn..adehh..aku tanya perlis,yg ko jwb kedah pehal..x paham soklan kot..apa daaa.aku pon berckp saorg .isk...mana plak la receptionist ngular nih...
then aku mintak tlg cik google lagi..kali ni aku taip nombor talifon UPEn negeri Perlis...cik google pon melaksanakan tugas dgn sempurna..tapi sekali kluar kt screen tu apa korg tau??mula2 aku terkejot..kemudian,ketawa sorg2.tepapar kt screen destop aku nih senarai no tipon bohsia KL..adoi....no tipon bohsia KL pon ada dlm web ke...dh tu mcm2 lak la org komen...x paham btol la aku..member aku tgk siap gelak2 lg...aku bkn nk gelakkan bohsia ke apa...tp kelakar sbb tetiba kluar kt destop aku...isk isk isk...intenet di hujung jari kan...sgt hebat....