Wednesday, May 25, 2011

bukan salah aku,buat apa nak minta maaf..

alam rumah tangga ni sangat indah...(ye ke setiap masa indah)..x jugak.ada masa conflict,ada masa bertekak,ada masa gadoh..bak kata P.Ramlee "sedangkan lidah lagi tergigit"inikan pula suami isteri"..so aku berani kata la setiap pasangan suami isteri ni pasti akan bertekak atas sebab sebab yang kecik cinonet.betol kan?x kira la suami dia sebaik mana pon,sesolehah mana pon isteri dia..mesti ada benda yang menyebabkan suami isteri makan ati..
sediranya terjadi pergaduhan @ bertekak,sapa yang sepatutnya minta maaf?isterikah?atau suamikah??"syurga di bawah tapak kaki suami"..so bemaksud isteri la yang kena minta maaf?sesetengah orang perempuan,sorry to say,dia mengada sikit..nak orang pujuk..standard pompuan la kan...nak kena suaminya mengalah..alhamdulillah klu si suami seoarnag yang tersangat gentleman,pasti akan pujuk..klu la pulak si suami itu kepala sana ada batu macam mana??pikir pikir..

dipendekkan cerita,x salah pon kalau sama sama minta maaf kan...lelaki ni nak jaga ego depa..apa kelas minta maaf kat pompuan even tu memang salah depa..so,sebagai seorang isteri solehah(insya allah..),x salah sekiranya kita yang minta maaf..batu kalau kena ayaq,lama lama berlubang jugak..nak senang cita,after solat tu salam pakat minta maaf..setel..x payah nak emo emo sampai ke pagi..then lepas perasaan dalam Fb lah,tweeter bagai..p kat suami cakap"abg,syg minta maaf sekiranya syg ada buat salah nagn abg..sekiranya abg ada terasa ati ngan syg".bukan payah pon nak cakap kan...yang dok buat terok pasai apa..adeh la.si suami secara automatik akan berkata"syg x buat salah..abg yang buat salah ngan syg.abg mintak maaf"(base on experience)..ha!!kan mudah..pakat minta maaf..sedangkan nabi ampunkan umat...so,setel masalah...


p/s:sapa x sayang laki oii...