Thursday, April 28, 2011

the blind side

korang penah x tengok cita the blind side??penah dengar x cita ni??serius best cita ni...mcm kelakar..tapi moral of the story sangat tinggi..aku suka la cita nih...

cita ni mengisahkan sorang budak kulit itam yg trauma akibat kejadian yg berlaku dlm idup dia..dia juga homeless..maksudnya dia x da umah la..so,Leigh Anne(Sandra Bullock) adopt dia..tinggal dgn dia..lama2 dia syg sgt kt budak ni..budak ni dah jadi mcm anak dia...dia ambik cikgu..ngajar budak yg bernama Micheal Oher ni....dia juga antar budak ni p main football..dalam bahasa kita kira ragbi la...budak ni agak lembap..orang laki ajaq dia x dapat tangkap..klu mak dia(Sandra Bullock) yg ajaq...dia leh buat...so lama kelamaan dia berjaya dgn footbal...GPA dia pon increase hasil didikan Miss Sue(cikgu tusyen dia)..

ni sinopsis cita ni..hampa tengok la sendiri.aku nak cita pon payah...rupa rupanya cita ni kisah benar...orang yg depa ambik belakon pon sebijik mcm famili si Oher ni...pandai director pilih pelakon kan...