Monday, December 20, 2010

cloudy with a chance of meetballs

okey,entri ari ni psl cite katon yg sy tgk ngan husband & anak sedara saye ptg semlm..cite ni klu x salah ditayangkan awal tahun ni..kira dh basi la..tp serius aku ckp..mg kelakar la cite ni..seharusnya korg layan gak..x rugi..Channel 411 Astro tgh tayang cita ni skrg..mari kita tgk apa yg menarik psl katon  ni..
tada..ni la cite katon tersebut..
Hero katon ni-Flint bersama mawasnya-Steve
ni la alat yg menyebabkan hujan makanan..
Flint ni nk jd seorg inventor..mcm2 benda dia invent..ada satu tu,dia invent Tikus ngan burung..hasil??terjadilah tikus ada sayap..hahah..kelakar kan??
ni lak ayah Flint-Bent
Ayah Flint ni plak seorg nelayan.dia buka kedai sardin...korg klu tgk kening dia mesti gelak punya lah..yg si Steve ni mg pantang tgk misai..dai nak tarik je...
lab flint yg sgt canggih

polis yg sgt berdedikasi
Junior reporter-Sam sparks
berlakunya taufan spagetti akibat daripada Datuk Bandar yang sgt tamak..taufan ni terjd sbb Flint punya mesin kt atas awan sinun dh kena virus..so makanan yang turun besar gedabak..menyebabkan bencana kt seluruh negera.
Si sam Sparks ni lah yg tolong Flint menyelesaikan segala masalah makanan yg besar2 tu..dulu Sam ni seorg ulat buku..so dia tau la semua benda psl saintifik2 nih..dh everything setel,dorg pon becinta la..ada adegan cium sket..tp x keterlaluan..maseh blh ditonton oleh kanak2...
apa yg aku leh conclude kt sini,cita Cloudy with a chanceof meetballs ni sgt menarik dan kelakar especially time dia suruh ayah dia send email kt hp dia..mg kelakar siot..korg tgk sendr ekk..best!!